Een Zlot paal. Hoe werkt dat eigenlijk?

zlot-paal-zo-werkt-het

Zlot palen kan je overal tegenkomen, bij winkelcentra, bushaltes eigenlijk op alle plekken waar fietsen gestald worden. Maar hoe gebruik je zo’n paal wanneer je er één aantreft? Dat gaan we je uitleggen, het is verrassend simpel..

Goed nieuws het kost je niets (en is dus inderdaad helemaal gratis) en bespaart je een extra “hangslot” zowel in aanschaf, als in last die je meedraagt tijdens het fietsen. Daarnaast mag en kan iedereen een Zlot paal gebruiken, zolang de pin maar in uw slot past.

Het gebruik van de Zlot palenJust Click & Lock!

De palen van Zlot, of ze nou aan de grond of aan muur zijn bevestigd, zijn allemaal uitgerust met een zeer stevige kabel met aan het uiteinde een Pin. Die Pin past is de meest gangbare sloten.

Het gebruik in simpele stappen:

> Plaats de fiets naast de Zlot paal.
> Pak de “Pin” uit de paal.
> Steek de “Pin” in het slot van jouw fiets.
> Doe je fiets op slot met de sleutel.

Zo simpel is het, echt.  Bekijk de video voor een instructie.

zo-werkt-het
Voor wie en waarVoor iedereen en overal

De palen van Zlot worden vooral door gemeenten en bedrijven geplaatst, om te gebruiken voor het publiek. Zo plaatsen winkeliers graag een Zlot paal buiten het zicht van de etalage zodat de klant haar fiets veilig uit het zicht kan stallen. En de winkelier het zicht op zijn etalages vrij houd.

Een gemeente kan ervoor kiezen Zlot palen te plaatsen als aanvulling op de bestaande fietsenstallingen, om fietsdiefstal daarmee terug te dringen binnen de gemeente.

Voor jou als gebruiker, is de Zlot paal nog niet aan te schaffen. Maar kom je er één tegen, dan mag je die gebruiken. Mits de Zlot paal op een openbare plek staat uiteraard.

Zlot palenWil jij ze ook?

Heeft jouw gemeente nog geen Zlot palen geplaatst? Vraag ze aan en wie weet breng jij jouw gemeente op het idee om wel Zlot palen te gaan plaatsen en daarmee de diefstal terug te dringen.

Zlot was onlangs in het nieuws bij Nieuwsfiets.nu